Thornicroft Lodge

South Luangwa national park - Zambia

De betere accommodatie voor safari in Zambia

 

English

 

Home

Foto's South Luangwa

Over de lodge en tarieven

Contact

Land & Lake Safaris

 

 

 

Thornicroft giraf

 

 

In het hart van Afrika's mooiste wildreservaat, South Luangwa National Park in Zambia, opent Thornicroft Lodge medio 2008 haar deuren. Een lodge met  2 / 3 persoons chalets, een combinatie van een huisje en een tent, met elektriciteit, eigen douche en toilet.

 

Thornicroft Lodge ligt aan de oever van de Luangwa Rivier op niet meer dan 5 minuten rijden van de brug die toegang geeft aan South Luangwa National Park. Dit park wordt op internet dikwijls aangeprezen als het beste park om op safari te gaan. Behalve de cheetah en de neushoorns kom je hier vrijwel alle diersoorten tegen die Afrika rijk is. Dit is dan ook de reden waarom vele documentaires over leeuwen, olifanten, krokodillen, nijlpaarden enz. in South Luangwa zijn opgenomen. Vanuit de lodge zie en hoor de gehele dag de nijlpaarden in de rivier, en tegen de avond komen de diverse antiloopsoorten en olifanten naar de rivieroever om te drinken en voor een bad. Soms kun je de olifanten zelfs de rivier zien oversteken. Hier vind je Afrika op z'n best! Kijk maar eens naar de foto's van South Luangwa national park.

 

Het complex van Thornicroft Lodge bestaat uit 10 twee/driepersoons chalets, een centrale eetgelegenheid met bar en een receptie. Er worden  2 safari's per dag in het reservaat in open Landcruisers gemaakt. Ook bestaat de mogelijkheid voor een voetsafari. Op aanvraag kunnen excursies worden gemaakt naar het nabijgelegen dorp en naar de zogenaamde "textielfabriek", waar de lokale bevolking diverse soorten textiel maakt en deze op een batik-manier inkleurt. Vrijwel alle Afrikaanse kleden, kussenovertrekken en dergelijke die in Europa te krijgen zijn worden hier op ambachtelijke wijze gemaakt.

 

De principes van Thornicroft Lodge:

  • Milieu- en natuurbewuste bedrijfsvoering.

  • De lokale bevolking profiteert mee van het rendement van Thornicroft Lodge. Met de lokale "chief" is afgesproken dat na 5 jaar uit de opbrengst van de lodge een schoolgebouw wordt gebouwd en en dat de eenvoudige kliniek in het dorp materieel wordt ondersteund.

  • De schooljeugd wordt ook meegenomen op safari om te laten zien waarom die "witte mensen" naar Luangwa komen. Hiermee proberen we te bereiken dat er een eind komt aan het stropen op wild.

 

Totdat Thornicroft Lodge geheel klaar is lopen boekingen via Land & Lake Safaris in Malawi. Meer informatie is verkrijgbaar via onderstaande telefoonnummers en e-mailadressen. (Nederlands en Engelstalig)  Zolang de lodge niet klaar is kan Land & Lake Safaris ook arrangementen bij andere, in kwaliteit vergelijkbare, lodges voor u regelen. Wil je op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen van Thornicroft Lodge, mail dat dan naar Puk Daniels.

Het management team van Thornicroft Lodge is multinationaal met onder andere een Nederlandse vertegenwoordiging door Puk en Marie Ange Daniels.

 

E-mail:

Info - Thornicroft      (Info / reservations- english)

Puk Daniels - Thornicroft  (Global Marketing &  info - nederlands / engels)

 

 

Thornicroft chalet in aanbouw.

 

 

Danson Productions

Puk Daniels, Geleen - Holland

Contact PUKWEB